Je bent hier:

Vincent van Duysen

 

Serax Outdoor Collectie, bezoek onze showtuin voor de complete serie van Vincent van Duysen te bezichtigen. Vincent Van Duysen (°1962) is een van de bekendste Belgische architecten en interieur- en productontwerpers. Zijn stijl is er een van purisme en verfijnd materiaalgebruik. Tijdloze ontwerpen, teruggebracht tot hun essentie. Zijn Vincent Van Duysen collectie schreeuwt niet om aandacht, maar valt vanzelf op in haar rust en eenvoud. Deze uitgebreide tuinmeubelen collectie bied een collectie aan (lounge)stoelen, ligbedden en (salon)tafels in meerdere formaten en kleuren.

Bea Mombaers

“Ik was op zoek naar een uiterst sobere bank met een onzichtbaar frame voor de B&B. Het moest eruitzien als een zwevend zitelement met alleen kussens, waarin het frame volledig zou verdwijnen. Uiteindelijk heb ik een prototype op maat besteld voor mijn maat “Het resultaat was een lage eenzitsbank van 90 bij 90 centimeter met een zwaar metalen frame en extra dikke kussens in een weerbestendig materiaal. Ik hou ervan om het binnenleven naar buiten te brengen en vice versa. De Bea Mombaers for Serax bankencollectie omvat een twee -zitsbank, een driezitsbank en een poef in dezelfde maat als de eenzitsbank.Alle modellen zijn uitgevoerd in zwart aluminium voor een betere wendbaarheid en uitgerust met zachte, lichtbruine kussens voor binnen en buiten.Door de combinatie en configuratie van de verschillende elementen creëer je zonder beperkingen je eigen ziteiland.”

Marie Michielssen

Een meubelontwerp van Marie Michielssen begint altijd met een reeks schetsen op papier. Met een mathematische precisie bouwt ze de volumes op. De verhoudingen moeten perfect zijn en aangepast aan het menselijke lichaam. Voor de lounge stoel Valerie vertrok ze van een ellipsvormige basis waaraan ze twee rechthoekige vlakken toevoegde, zit en rug in een perfecte hoek die comfortabel zitten mogelijk maakt. Ze koos voor gelakt staal zodat Valerie zowel buiten als binnen gebruikt kan worden. Daarnaast houdt ze van staal omdat het een eerlijk, wat bruut materiaal is. What you see is what you get. Het optionele zitkussen voegt extra comfort toe. De stof wordt ambachtelijk geweven en geconfectioneerd in België en werd door Marie gekozen omwille van het tactiele effect. Valerie is uitgevoerd in drie kleuren: wit, grijs of diepgroen. De bijpassende kussens zijn wit of grijs.

José Lévy

Voor ontwerper en kunstenaar José Lévy is de Fontainebleau-collectie een heel persoonlijk project, aangezien hij de buitenmeubelen ontwierp voor zijn eigen landhuis nabij Fontainebleau. “Ik hou van de natuurlijke omgeving hier, maar ik word ook erg aangetrokken door de bruisende stad Parijs, op slechts een uur rijden. Ik ben erg geïntrigeerd door de manier waarop natuur in de stad kan worden geïmplementeerd.” Ontworpen om in beide omgevingen te passen, bestaat de Fontainebleau-collectie uit zes afzonderlijke elementen: een bank, een stoel, een kruk, een ronde tafel, een dagbed en een bijzettafel. Allemaal bedoeld om kleine architecturale composities te creëren die voldoen aan de verschillende functies van een woonkamer in een tuin: rusten, eten, werken en spelen. Alleen of met anderen.