Over de materialen

Hieronder beschrijven we de materialen die we het meest gebruiken bij onze maatwerk keukens. We staan altijd open voor het gebruik van nieuwe materialen, met het oog op de langdurige levensduur van de buitenkeuken. In onze showroom hebben we een uitgebreide selectie samples die u kunt bekijken. We vertellen u graag meer over deze materialen, hun voor- en nadelen en hoe ze het beste kunnen worden onderhouden.

Natuursteen

Voor het werkblad is graniet en Belgisch hardsteen een veel gekozen materiaal. Deze materialen bieden duurzaamheid en een prachtige uitstraling. Ze kunnen in verschillende afwerkingen worden geleverd, zoals gezoet.

Dekton

Voor onze keukenwerkbladen kiezen we vaak Dekton. Dit innovatieve materiaal biedt uitstekende eigenschappen, zoals duurzaamheid en veelzijdigheid. We kunnen verschillende soorten Dekton aanbieden, elk met unieke voordelen voor uw maatwerk buitenkeuken.

RVS (Roestvrij staal)

Voor het onderstel van onze keukens is RVS de norm. RVS is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen. Het kan worden afgewerkt met diverse texturen, zoals schuren en coaten, en biedt opties voor matte, zijdeglans en hoogglans afwerkingen. Een voordeel van RVS voor buitenkeukens is dat het niet gaat roesten.

Aluminium

Voor de fronten van onze keukens kiezen we vaak voor aluminium. Dit lichte materiaal is zeer geschikt voor buitenomgevingen. Ook aluminium kan worden afgewerkt met diverse texturen, zoals schuren en coaten, en biedt opties voor matte, zijdeglans en hoogglans afwerkingen. Net als RVS is aluminium bestand tegen roest.

Hout

Bij Het Buitenatelier werken we met verschillende soorten hout voor het onderstel van onze maatwerk buitenkeukens. We selecteren zorgvuldig houtsoorten op basis van hun eigenschappen en esthetische kwaliteiten.

Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Tijdens uw bezoek aan onze showroom kunnen we u gedetailleerde informatie verstrekken over de houtsoorten en hoe ze passen bij uw specifieke wensen en buitenkeuken ontwerp.

Hieronder enkele veel gekozen houtsoorten.

Eiken

Eikenhout wordt vaak gekozen vanwege zijn robuuste uitstraling. Het heeft een karakteristieke nerfstructuur en kan variëren in kleur, van licht tot donker, afhankelijk van de behandeling. Eiken is zeer geschikt voor buitentoepassingen en ontwikkelt na verloop van tijd een aantrekkelijke grijze patina.

Fraké

Frake is een houtsoort afkomstig uit West-Afrika. Het staat bekend om zijn lichte kleur en aantrekkelijke korrelpatroon. Frakehout is ook goed bestand tegen insecten en schimmels. Frake is duurzaam en goed bestand tegen buitengebruik, mits het goed wordt behandeld en onderhouden.

Douglas

Douglas is een inheemse Europese houtsoort en wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Het heeft een warme, roodachtige tint en een aantrekkelijke houtnerf. Douglas is van nature bestand tegen houtrot en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.